Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives
14/03/2017

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) és un recurs municipal acreditat per la Conselleria de Sanitat, a través de la Direcció General d`Assistència Sanitària.

És un servei gratuït atés per personal especialitzat en addiccions, que desenvolupa actuacions orientades a reduir o evitar l'ús i/o abús de drogues i altres conductes addictives (mal ús i/o abús de les tecnologies), i els problemes associats a este, així com promoure hàbits de vida saludables entre la població jove i una cultura comunitària de salut.

Servicis que oferix:

En l'àmbit escolar: xarrades formatives i informatives a alumnes d'Educació Primària, Secundària i Batxiller; orientació i assessorament a personal docent en matèria de prevenció de les conductes addictives i gestió dels programes a implementar.

- En l'àmbit familiar: xarrades i tallers formatius a pares i mares amb continguts preventius; i atenció individualitzada a pares/mares, fills/es d'orientació, assessorament i /o intervenció.

En l'àmbit comunitari: activitats de Promoció de la salut (taller de còctels sense alcohol, commemoració de Dies Mundials relacionats, sensibilització i informació, participació en accions municipals, etc.) dirigides a la població general.

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l'Ajuntament, perseguint l'objectiu de col·laborar amb els pares/mares en la difícil tasca educativa, oferirà periòdicament formació a famílies interessades, però que per diverses dificultats no poden acudir als tallers presencials que organitzem anualment.

De forma quadrimestral podran accedir a la dita formació a través de la pàgina web de l'ajuntament en el  enllaç destinat a la UPCCA, o bé la rebran en els seus correus electrònics a través de l'AMPA del centre educatiu dels seus fills/es si pertanyen a ella, o directament des de la UPCCA si han facilitat la seua adreça de correu en alguna activitat preventiva anterior.

Esperem que els siga útil i del seu interés per a reforçar en els nostres fills/es factors de protecció que els ajuden a resoldre possibles situacions de risc futures.

 

Horari d'atenció al públic prèvia petició de cita: 

Divendres, en horari de matins.

Núm. Telf.:  96.148.00.28 (extensió de serveis socials)

 

Horari d'atenció telefònica:

De dilluns a divendres de 9.30h a 14.00h, 

i dimecres, de 16.30h a 20.30h

Núm Telf.: 96.149.33.42

 

Correu-e: upcca@ahnar.org   

 

Última informació publicada:

La Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de l'Ajuntament (UPCCA), sensibilitzada amb els riscos que poden tenir els joves que s'inicien o mantenen apostes esportives, va programar una activitat anual informativa/formativa dirigida a pares/mares de joves amb la finalitat d'acostar-los més a la situació actual respecte a aquest hàbit.
 
Publiquem a continuació, en l'apartat "Material per a pares i mares" el primer document sobre aquest tema, esperant que siga del seu interès. 
Els recordem que poden accedir a aquesta unitat de prevenció per a sol·licitar informació o orientació davant dubtes respecte a com prevenir, detectar o tractar un consum de drogues (legals o il·legals) per part del seus fills/es. 
 

Formulari de cerca

El Tiempo en Foios
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31